De Who adem, Yoga in real life

In Mei ben ik naar een inspirerende Yoga intensive van Donna Farhi geweest. Een van de dingen die ik veel gebruik is de Who adem. Donna’s tip hierbij; maak zelf 3 armbandjes. Begin in de ochtend met de armbandjes om je linker pols en elke x als je 10x de who adem hebt gedaan verplaats je een armbandje naar je andere pols. Het is een goede reminder en het mooie is dat ik de adem nog vaker toe pas dan de 3 x per dag. Yoga in real life….

Benieuwd naar de Who adem? :

Ga in een comfortabele positie zitten met een rechte wervelkolom. Begin met je adem te observeren zoal hij is. Leg je handen op je onderste ribben en voel of er beweging is of niet. normaal in door je neus, op de uitademing knijp je zachtjes je lippen samen en maak het Who geluid. Zoals het ruizen van de zee. Stel je voor dat je een kaars voor je hebt en dat je uitademing zo zachtjes en soepel is dat de vlam stil blijft. Doe dit 10 x en tel evt op de vingers. Voel wat dit in je buikspieren doet. Doordat je je uitademing verlengt wordt de inademing verlengt. De Who adem zorgt dat je diafragmatisch ademt en helpt om je geest kalm en stabiel te maken.

Reacties zijn gesloten.