Over

Welkom,

Mijn naam is Carrie Schriemer. Samen met mijn man, twee zonen en twee honden woon ik nu zo’n 14 jaar in Varsseveld. Oorspronkelijk kom ik uit Enschede.

Bewegen en de werking van het brein zijn mijn passies. De passie voor bewegen begon met atletiek en bracht me rond 1996 bij Yoga.
Vanaf mijn 16e heb ik verschillende vormen van Yoga beoefend.  Na ruim tien jaar zocht ik meer verdieping. Workshops van verschillende ervaren docenten en de Centered Yoga Teacher Training van Dona Holleman in Italië gaven deze verdieping. Verdere verdieping vond ik door in 2006 zelf les te gaan geven. Ik ben me blijven ontwikkelen door opleidingen bij Donna Farhi, The Sonia Sumar Method – Yoga for All Abilities ®, en Lisa Petersen te volgen. Bij Lisa Petersen heb ik de Living Yoga Somatic Exercise Coach (SEC) opleiding gevolgd in Dublin.  Daarnaast heb ik immersions en series bij haar gevolg. Verder ben ik opgeleid als iRest Yoga Nidra teacher en verdiep ik me in andere Yoga Nidra stromingen zoals  I Am Yoga Nidra en Radiant Rest van Tracee Stanley.

Mijn passies voor de werking en de kracht van de menselijke geest maakten dat ik maatschappelijk werker en drs. in de toegepaste communicatie wetenschappen ben geworden. Ik ben in verschillende instellingen als hulpverlener werkzaam geweest.
Als hulpverlener/ begeleider gebruik ik een insteek via beweging, ademhaling, voelen en of de werking van de geest. Ik heb specialisaties gevolgd op het gebied van Autisme bij Growing Minds en Huis Helder. Daarnaast  verdiep ik me nu in de Polyvagal theorie vanuit de insteek van Deb Dana en dr. Arielle Schwartz.

Mijn fascinatie voor lichaam en geest komt samen in yoga en somatics. Beide gaan over verbinding – met je lichaam, je ademhaling, je emoties, je gedachten, jezelf en anderen. Al deze aspecten vormen een geheel en beïnvloeden elkaar. De manier waarop je beweegt, beïnvloedt direct hoe je je voelt. De manier waarop je denkt, heeft direct invloed op je lichaam, enzovoort. Vanuit al deze invalshoeken begeleid ik mensen, waarbij ik de benadering kies die het beste aansluit bij de persoon. Mijn intentie is mensen te helpen ontdekken dat ze in essentie oké en heel zijn, en dat ze zelf invloed kunnen uitoefenen op al deze aspecten van zichzelf.

Mijn manier van begeleiden en lesgeven blijven in beweging door bijscholing, oefening en verdieping. Ik ben iemand die constant door blijft leren en onderzoeken. Uit de opleidingen die ik volg haal ik inspiratie. Ik pik er uit wat me aanspreekt en breng dit samen tot mijn eigen manier van werken. Begeleiding en lesgeven bekijk ik vanuit een onderzoekende nieuwsgierige invalshoek.  Steeds kijken naar wat goed voelt, wat nodig is en wat werkt. Samen werken met je lichaam en geest vanuit zachtheid en vriendelijkheid.

Opleidingen en bijscholingen:

Zie mijn Linkedin profiel

Reacties zijn gesloten.