Lichaamsgerichte hulpverlening

Lichaamsgerichte hulpverlening

Het is mijn overtuiging dat we alleen kunnen groeien en ontwikkelen op het moment dat we ons veilig en gezien voelen met mensen die naast ons staan. Starten vanuit de overtuiging dat je ok bent zoals je bent. Dat klinkt misschien paradoxaal. Mensen zoeken meestal geen hulp omdat alles goed gaat. Tuurlijk kunnen er dingen zijn waar je tegen aanloopt. Die je wilt onderzoeken, begrijpen, uitdiepen of ontwikkelen. Het vraagt moed en een zekere kwetsbaarheid om hiernaar te kijken. Daarom is het zo belangrijk om dit zonder oordeel met compassie vanuit een open nieuwsgierigheid en authenticiteit aan te gaan.

Je lichaam is hierbij een belangrijke schakel. Dingen die je meemaakt, denkt en voelt gaan in je lijf zitten. Zoals Bessel van der Kolk het in zijn boek zo mooi noemt “The body keeps the score”. Dit maakt dat ik gevoelens en gedachten altijd weer in verbinding stel met wat je in je lichaam voelt. (Of juist niet voelt.)

Alles wat ik aanbied is een uitnodiging. Je bent je eigen baas en bepaald zelf of iets bij je past of niet. Er is geen one size fits all oplossing. Ik sluit aan bij jou als persoon en gebruik de tools waarvan ik het gevoel heb dat ze bij je passen. Past iets niet bij je heb je altijd de keuze om iets naast je neer te leggen en samen verder te kijken wat wel past.

Ik begeleid kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende uitdagingen zoals:

Mensen met autisme, die hoogbegaafd zijn, burnout klachten, kanker, psychische klachten, rouw en verlies, trauma gerelateerde klachten, long-covid, verstandelijke en / of lichamelijke beperking.

Mocht je willen ervaren of lichaamsgerichte hulpverlening bij je past of heb je vragen? Neem gerust contact met me op!

Reacties zijn gesloten.