Meditatie en (iRest) Yoga Nidra

De meditaties die ik aanbied zijn gebaseerd op iRest Yoga Nidra. Ze beginnen met gronden en het oproepen van een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je hoeft niets te fixen of op te lossen en vertrekt vanuit het principe dat je helemaal ok bent zoals je op dit moment bent. Je wordt uitgenodigd om met een nieuwsgierigheid te onderzoeken welke laag /lagen van jezelf op dit moment om je aandacht vraagt/vragen. Dit kan fysiek zijn, je ademhaling een emotie of gedachte of gaan over je verbinding met anderen en de wereld om je heen.

Yoga nidra meditatie leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest, die te vergelijken is met diepe, herstellende slaap. Tegelijkertijd blijf je je tijdens de meditatie bewust zodat je vanuit een stille en rustige plek alles kunt ontmoeten wat zich aandient. 

Recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat iRest Yoga Nidra behulpzaam is voor mensen met stress, depressie, angst, trauma, slaapstoornissen en chronische pijn. 

De meditaties zijn toegankelijk en laagdrempelig. Je kunt ze beoefenen in een houding die voor jou werkt. Liggend, zittend en zelfs staand of lopend. Iedereen kan het doen, ongeacht geloofsovertuiging of fysieke en psychische staat. Ervaring met meditatie is niet nodig. 

Reacties zijn gesloten.